Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doutzen en Carice verstopt in mooiste vrouw

Shownieuws

Het gezicht van de mooiste vrouw heeft kenmerken van Doutzen Kroes en Carice van Houten. De mooiste man heeft een beetje van Arie Boomsma en Chris Zegers.

Het gezicht van de mooiste vrouw van Nederland heeft kenmerken van onder anderen Doutzen Kroes en Carice van Houten. De mooiste man van Nederland heeft een beetje van Arie Boomsma en Chris Zegers. Psychologie Magazine liet de mooiste gezichten van bekend Nederland samenstellen door een universiteit.

Het tijdschrift ging voor het decembernummer op zoek naar het perfecte uiterlijk en riep de hulp in van de Universiteit van Aberdeen in Schotland. Ruim tweeduizend bezoekers van de site van het blad gaven aan wie volgens hen de mooiste man en vrouw van Nederland is. Daaruit kwam een niet al te verrassend rijtje.

Doutzen Kroes, Carice van Houten, Touriya Haoud, Daphne Bunskoek, Hanna Verboom en Tara Elders zouden Neerlands mooiste vrouwen zijn. Menig vrouwenhart gaat sneller kloppen van Michiel Huisman, Arie Boomsma, Daniel Boissevain, Alain Clark, Ruben Nicolai en Chris Zegers.

Het gezichtenlab van de Schotse universiteit ging vervolgens aan de slag met de foto's. Het lab, dat onderzoek doet naar wat een gezicht aantrekkelijk maakt, nam de kiekjes onder de loep. De gezichtskenmerken werden gemeten en met een computerprogramma samengevoegd tot de mooiste gelaten van Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen