Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Reinout Oerlemans begrijpt vooroordelen over hem

Shownieuws

Reinout Oerlemans snapt de vooroordelen die er over hem bestaan. Hij is zich bewust van de argwaan tegenover hem door het inslaan van een nieuw carrièrepad.

Reinout Oerlemans snapt de vooroordelen die er over hem bestaan. De nieuwbakken filmregisseur van 'Komt een vrouw bij de dokter' is zich bewust van de argwaan die er tegenover hem bestond bij het inslaan van een nieuw carrièrepad.

"Ik begrijp die vooroordelen wel", vertelt Oerlemans aan het AD. "Er zijn regisseurs die jaren moeten wachten voordat zij aan de slag kunnen. Dan komt opeens een snotaap voorbij die zegt dat hij wel even een film gaat maken. Maar ik heb mij er niet door laten intimideren."

Oerlemans besloot de regie van de verfilming van het bekende boek van Kluun op zich te nemen nadat het lastig bleek een door de wol geverfde regisseur te vinden. Volgens de Eyeworks-directeur vonden ervaren filmmaker het 'te spannend om zich aan te branden'.

"Ik heb nooit gedacht dat ik films wilde maken. Het is geen jongensdroom van mij geweest. Maar ik wilde per se deze film maken. Het klinkt soft, maar ik ben heel dankbaar dat ik dit heb kunnen doen", aldus Oerlemans. Maandag gaat zijn regiedebuut in première. De film is vanaf 26 november door het grote publiek in de bioscoop te bewonderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen