Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM-dj's twaalf uur langer in Glazen Huis

Shownieuws

De drie 3FM-dj's die eind december het Glazen Huis betreden, krijgen het extra zwaar. De zesde editie van Serious Request duurt dit jaar twaalf uur langer.

De drie 3FM-dj's die eind december het Glazen Huis betreden, krijgen het extra zwaar. De zesde editie van Serious Request duurt twaalf uur langer. Dat heeft de radiozender maandag bekendgemaakt. De plaatjesdraaiers moeten een slordige 145 uur zonder eten uitzitten.

De jaarlijkse benefietactie zet zich dit keer in voor de bestrijding van malaria. Net als bij de vorige edities maken de uitverkoren dj's gedurende hun verblijf 24 uur per dag radio zonder te eten. Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt in Groningen.

Luisteraars kunnen in ruil voor een donatie nummers aanvragen. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, dat de actie sinds 2004 met 3FM organiseert. Vorig jaar bracht Serious Request ruim 5,6 miljoen euro op. Welke dj's dit jaar worden opgesloten in het Glazen Huis wordt begin december bekendgemaakt.

Niet alleen in Nederland wordt er geld ingezameld voor de bestrijding van malaria. Naast België, Zweden en Kenia staat er voor het eerst een Glazen Huis in de Zwitserse hoofdstad Bern.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen