Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prijzenweekeinde voor 'Nothing personal'

Shownieuws

'Nothing personal' krijgt opnieuw waardering buiten de grenzen. Naast nog een Nederlandse prijs ontving de film dit weekeinde twee prijzen in Spanje.

'Nothing personal' heeft opnieuw waardering gekregen buiten de grenzen. Dit weekeinde konden de filmmakers, naast een nieuwe Nederlandse prijs, twee Spaanse onderscheidingen toevoegen aan de prijzenkast. In augustus werd 'Nothing personal' al bekroond met zes prijzen op het Filmfestival van Locarno in Zwitserland.

Op het Europees filmfestival van Sevilla ontving 'Nothing personal' zaterdagavond de Silver Giraldillo Official, de op een na grootste prijs van het festival. Regisseur Urszula Antoniak ontving 25 duizend euro om de distributie van de film in Spanje te stimuleren. Ook won Antoniak de Asecan Award, een prijs van Andalusische filmcritici.

In oktober werd de film bekroond met vier Gouden Kalveren. 'Nothing personal' kon hier zondag nog een Nederlandse prijs aan toevoegen. Op het Noordelijk Film Festival won de productie de publieksprijs. 'De helaasheid der dingen' belandde op de tweede plek.

'Nothing personal' is vanaf 10 december in de Nederlandse bioscopen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen