Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook RTL op zoek naar nieuwe Michael Jackson

Shownieuws

De 'ijsdansoorlog' uit 2007 krijgt een vervolg. In navolging van SBS 6 begint ook RTL 4 een zoektocht naar de beste Michael Jackson-imitator.

De 'ijsdansoorlog' uit 2007 tussen SBS 6 en RTL krijgt een vervolg. In navolging van de concurrent begint ook RTL 4 een zoektocht naar de beste Michael Jackson-imitator. In 2007 kwamen beide zenders met programma's over ijsdansen. Volgens RTL is de nieuwe strijd een kwestie van toeval.

Nicolette van Dam, die het programma gaat presenteren, maakte het nieuws maandag in RTL Boulevard bekend. Namens VTM krijgt ze steun van Koen Wouters, bekend van de Vlaamse band Clouseau.

In het RTL-programma 'Mijn naam is Michael' wordt samen met de Belgische zender VTM op zoek gegaan naar de beste imitator van de overleden popkoning. Iedereen van 5 tot 50 jaar kan zich opgeven. "Je hoeft niet op Michael Jackson te lijken en zowel vrouwen als mannen mogen auditie doen", vertelt Van Dam.

Begin deze maand kondigde SBS 6 aan op zoek te gaan naar de ultieme danser met Michael Jackson-moves. Dat SBS en RTL beide met een Michael Jackson-programma komen is volgens de presentatrice 'puur toeval'. "We zijn er al maanden mee bezig. Dat zij het eerder verkondigd hebben, daar kunnen we niets aan doen", zegt Van Dam.

In 2007 waren SBS en RTL verwikkelt in een 'ijsdansoorlog'. Op hetzelfde moment brachten de zenders een ijsdansshow op de televisie. De versie van SBS, 'Sterren dansen op het ijs', trok destijds iets meer kijkers dan de RTL-variant Dancing On Ice.

Het SBS-programma 'Move Like Michael Jackson' is komend voorjaar bij SBS te zien. Wanneer het programma van RTL op de buis komt is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen