Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veel animo voor Dutch Design Week

Shownieuws

Ruim 115 duizend designliefhebbers trokken afgelopen week naar de Dutch Design Week in Eindhoven om de nieuwste ontwerpen en creaties te bewonderen.

Ruim 115 duizend designliefhebbers trokken afgelopen week naar de Dutch Design Week in Eindhoven om de nieuwste ontwerpen en creaties te bewonderen. Het evenement wist vorig jaar zo'n tachtigduizend bezoekers te trekken.

Het jaarlijkse evenement zet een breed scala aan design neer. Creaties op het gebied van industrieel ontwerp, concept design, grafisch ontwerp, mode, ruimtelijk ontwerp, fooddesign en designmanagement en trends passeerden de revue.

Op ongeveer zestig locaties door de hele stad lieten zo'n 1500 vormgevers uit binnen- en buitenland hun werk zien. De bezoeker konden onder meer naar lezingen, workshops, exposities en productlanceringen. Aan het einde van de week werd er ook een speciale plek gemaakt om Martin Visser te herdenken. De meubelontwerper en kunstverzamelaar die naam maakte met een slaapbankje stierf zaterdag op 87-jarige leeftijd.

Voor de achtste keer vormt Eindhoven het podium voor design in de week van 17 tot en met 25 oktober. Naast gevestigde bureaus en ontwerpers werd er ook veel ruimte gemaakt voor talentvolle nieuwkomers en net afgestudeerde designers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen