Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Polanski mag vrijdag naar huis'

Shownieuws

Roman Polanski loopt waarschijnlijk vrijdag de gevangenis uit. Woensdag ging een rechtbank akkoord met een borgsomvoorstel van een kleine drie miljoen euro.

(Novum/AP) - Roman Polanski loopt waarschijnlijk vrijdag de gevangenis uit. Dat schat een woordvoerder van het Zwitserse ministerie van justitie in. Woensdag ging een rechtbank akkoord met een borgsomvoorstel, het ministerie heeft aangegeven geen bezwaar te maken.

Polanski mag zijn eventuele uitlevering afwachten in zijn chalet in de Zwitserse Alpen. De 76-jarige filmregisseur betaalt een kleine drie miljoen euro voor zijn vrijheid. Helemaal vrij is Polanski niet: hij krijgt een elektronische enkelband en staat onder huisarrest.

De regisseur van onder meer 'Rosemary's baby' werd eind september gearresteerd in Zürich. De Verenigde Staten zoeken de filmmaker omdat hij in de jaren zeventig seks had met een 13-jarige, wat geldt als verkrachting. Amerika heeft om Polanski's uitlevering gevraagd, maar of hij daadwerkelijk in een vliegtuig wordt gezet is afhankelijk van de Zwitserse regering.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen