Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kruimeltje vindt plekje in de Efteling

Shownieuws

Kruimeltje is vanaf oktober te zien in de Efteling. Het verhaal over het ondeugende straatjongetje is voer voor een nieuwe musical. Ook komt er een dramaserie.

Kruimeltje is vanaf oktober te zien in de Efteling. Het verhaal over het ondeugende straatjongetje is voer voor een nieuwe musical, maakt het pretpark donderdag bekend.

De musical is een samenwerking van Rick Engelkes Producties en Efteling Theaterproducties. Engelkes spreekt van 'een droom die uitkomt'. "Tien jaar geleden stond ik met groot plezier als acteur op de set van de film Kruimeltje. Nu sta ik voor ons grootste project tot nu toe. Wie droomt er niet van om zoiets moois te maken."

De hoofdrolspeler moet voortkomen uit een landelijke zoektocht. Of die via televisie te volgen zal zijn, is volgens een woordvoerder van de Efteling nog niet duidelijk. "We zijn nog bezig met het ontwikkelen van de plannen, maar zeker is wel dat het een multimediaal karakter moet krijgen."

Wat zeker op televisie moet komen is een dramaserie rond de avonturen van Kruimeltje. Engelkes en het attractiepark zijn van plan zes √ tien afleveringen over het weesje te maken. "Of dat een lang verhaal wordt of allemaal losse verhaaltjes is nog niet duidelijk", licht de woordvoerder van de Efteling toe. "Zeker is wel dat het een ander verhaal is dan de musical."

De musical Kruimeltje beleeft op 7 november zijn première, vanaf eind oktober staan de try-outs op het programma.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen