Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The player' maakt kans op documentaireprijs IDFA

Shownieuws

De documentaire 'The player' van John Appel kan tijdens het IDFA tweemaal in de prijzen vallen. Ook Adelheid Roosen is genomineerd voor een award.

De documentaire 'The player' van de Nederlander John Appel kan tijdens het IDFA tweemaal in de prijzen vallen. De film maakt kans op de 'Award for best feature-length documentary' (voorheen Jorens Ivens Award) en dingt mee in de Competition for Dutch Documentary. Dat heeft de festivalorganisatie woensdag bekendgemaakt.

Adelheid Roosen maakt met haar documentaire 'Mum' kans op de 'Award for best short documentary' (voorheen Zilveren Wolf). Ze neemt het op tegen het Deense 'Alberts winter' en 'Six weeks' uit Polen. Ook de Nederlandse filmmaker Joost van der Valk maakt kans op een prijs. Van der Valk, die in september nog een Emmy in de wacht sleepte voor een van zijn documentaires, dingt mee naar de Doc U! Award, een prijs die wordt uitgedeeld door jongeren tussen de 15 en 18 jaar.

De genomineerden krijgen vrijdag te horen of ze in de prijzen zijn gevallen. Tijdens de slotceremonie van het 22e IDFA worden de prijzen uitgereikt. Dan wordt ook de Audience Award vergeven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen