Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ministerie niet in beroep tegen borgsom Polanski

Shownieuws

Roman Polanski mag zijn eventuele uitlevering in vrijheid afwachten. Het Zwitserse ministerie van justitie gaat niet in beroep tegen de voorgestelde borgsom.

(Novum/AP) - Regisseur Roman Polanski mag zijn eventuele uitlevering in vrijheid afwachten. Het Zwitserse ministerie van justitie heeft woensdagavond laten weten niet in beroep te gaan tegen de voorgestelde borgsom. Polanski moet wel drie miljoen euro neertellen voor zijn vrijheid.

Een Zwitserse rechtbank stemde woensdag in met de borgsom. Het ministerie van justitie wilde Polanski niet meteen laten gaan, maar overwoog of ze beroep aan wilde tekenen tegen de voorlopige vrijlating. Het ministerie maakte enkele uren na het groene licht van de rechtbank bekend 'geen reden' te zien in beroep te gaan. Dit betekent dat Polanski binnenkort vrijkomt.

Polanski mag zijn eventuele uitlevering in zijn Zwitserse chalet afwachten. De 'Rosemary's baby'-regisseur krijgt een elektronische enkelband om en krijgt huisarrest. Polanski werd eind september gearresteerd in Zürich. De Verenigde Staten zoeken de regisseur, omdat hij in 1977 seks had met een 13-jarige, wat geldt als verkrachting. Washington heeft om uitlevering gevraagd, maar of Polanski daadwerkelijk richting Amerika gaat is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen