Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Herman van Veen maakt beelden niet openbaar

Shownieuws

Herman van Veen maakt de beelden van zijn veelbesproken optreden niet openbaar. Dat is de cabaretier dringend geadviseerd 'gezien de ernst van de situatie'.

Herman van Veen maakt de beelden van zijn veelbesproken optreden niet openbaar. Dat is de kleinkunstenaar dringend geadviseerd. Een berichtje in de krant over een optreden van Van Veen deed de gemoederen hoog oplopen. De cabaretier ontving zelfs bedreigingen.

Aanleiding voor de commotie was een artikel in De Telegraaf waarin stond dat Van Veen de PVV met de NSB vergeleek. Het berichtje leidde tot de nodige haatmails van PVV-aanhangers. Van Veen verklaarde later dat hij slechts heeft bedoeld te zeggen dat de PVV niet net als de NSB mag worden en de sympathisanten feitelijk niet te willen vergelijken met de aanhang van 'welke andere beweging dan ook'.

"Mijn zorg was en blijft het democratisch gehalte", schrijft Van Veen op zijn website. "Betreurenswaardig dat het zo geëscaleerd is, het heeft de discussie vertroebeld." Eerder maakte Van Veen bekend de beelden vrij te geven om de context van zijn uitlatingen te tonen, maar daar ziet hij nu van af. "Gezien de ernst van de situatie, is ons dringend geadviseerd hiervan af te zien."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen