Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sebastiaan Labrie in voetsporen Michael Moore

Shownieuws

Sebastiaan Labrie scheurde woensdag met een waardetransport door Amsterdam. De presentator zocht de Nederlandse verantwoordelijken van de kredietcrisis.

Sebastiaan Labrie scheurde woensdag met een waardetransport door Amsterdam. De presentator en acteur zocht de Nederlandse verantwoordelijken van de kredietcrisis. In navolging van de Amerikaanse documentairemaker Michael Moore legde Labrie consumenten, beursmensen en bankiers het vuur aan de schenen.

Gewapend met een megafoon en demonstratiebord trok de presentator door het hart van consumerend Nederland. Labrie stuitte al snel op weerstand: de bewaking bij Beursplein 5, locatie van NYSE Euronext, was niet gecharmeerd van zijn actie. Ook bij banken als Fortis ving de presentator bot.

Michael Moore onderzoekt in zijn nieuwe documentaire 'Capitalism: a love story' de liefdesrelatie van Amerikanen met het kapitalisme. Labrie probeerde te achterhalen welke verhouding Nederlanders hebben met het kapitalisme. "Het is geen heftige verliefdheid als in een kalverliefde. Eerder een huwelijk waarin is vreemdgegaan, maar dit is geen reden om te scheiden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen