Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ben Kingsley gaat Indiase mogol spelen

Shownieuws

De Britse acteur Ben Kingsley gaat de Indiase mogol spelen die de Taj Mahal liet bouwen. Hij won eerder een Oscar voor zijn rol als Mohandas Gandhi.

(Novum/AP) - De Britse acteur Ben Kingsley, die eerder een Oscar won voor zijn rol als Mohandas Gandhi, gaat de Indiase mogol spelen die de Taj Mahal liet bouwen. De film, die 'Taj' gaat heten, wordt gemaakt door Kingsley's eigen productiebedrijf, SBK Pictures.

Grootmogol Shah Jahan liet de Taj Mahal tussen 1632 en 1654 in de Indiase stad Agra bouwen als grafmonument voor zijn vrouw Mumtaz Mahal, die tijdens de bevalling van haar veertiende kind overleed. Kort nadat de bouw was voltooid werd Shah Jahan afgezet door zijn zoon en gevangengezet in een nabijgelegen fort. Voormalig Miss World Aishwarya Rai Bachchan speelt de rol van Mumtaz Mahal. Wie de film gaat regisseren is nog niet bekend. De opnamen beginnen als het goed is in de tweede helft van 2010.

De 65-jarige Kingsley, die Indiase wortels heeft, speelde behalve in 'Gandhi' (1982) ook in films als 'Turtle diary', 'Schindler's list', 'Sexy beast' en Polanski's 'Oliver Twist'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen