Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Steven Tyler stapt uit Aerosmith

Shownieuws

Frontman Steven Tyler stapt uit de wereldberoemde rockband Aerosmith. De zanger gaat solo verder. Of de band stopt of een andere zanger zoekt is nog onzeker.

Frontman Steven Tyler stapt uit de rockband Aerosmith. Aan Classic Rock Magazine vertelde de 61-jarige artiest dat hij solo verder gaat. De ster zou zijn vertrek afgelopen week hebben aangekondigd na een optreden bij de Grand Prix in Abu Dhabi. De band zou overwegen te stoppen of een nieuwe zanger te nemen, maar er zit nog wel een gesprek aan te komen.

"Ik weet nog niet precies wat ik ga doen, maar zeker is dat ik verder ga werken aan het Steven Tyler-merk", vertelde de rocker. De zanger viel begin augustus van het podium tijdens een concert in South Dakota, brak een schouder en kreeg twintig hechtingen in zijn hoofd. De band moest hierdoor meerdere shows afzeggen. Hij zou toen hebben besloten solo verder te gaan en een tournee door Zuid- Amerika af te zeggen.

"Voor zover ik weet is Steven gestopt", zei gitarist Joe Perry in de Las Vegas Sun, die het nieuws op internet las. Twee maanden geleden gaf Perry al aan gefrustreerd te zijn over de gecancelde optredens. Ook zou hij al tien jaar geen nummers met Tyler meer hebben geschreven.

Aerosmith groeide sinds de jaren zeventig uit tot een van de grootste en bekendste rockbands. Grote hits van de rockband uit Boston zijn onder meer 'Love in an Elevator', 'Walk this Way' and 'Walk the Dog'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen