Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Op een onbewoond eiland' leukste lied

Shownieuws

'Op een onbewoond eiland' van Kinderen voor Kinderen is verkozen tot het leukste lied van het koor. Een maand lang kon er gestemd worden op de koorliedjes.

Het nummer 'Op een onbewoond eiland' van Kinderen voor Kinderen is verkozen tot het leukste lied van het kinderkoor. Een maand lang kon er door fans gestemd worden op hun favoriete riedeltje. Het 28 jaar oude lied kwam als winnaar uit de bus.

Het leukste Kinderen Voor Kinderen-liedje aller tijden werd zaterdag bekendgemaakt tijdens een jubileumuitzending. Het Gooise kinderkoor bestaat dertig jaar en dat was reden voor een feestje. De verkiezing maakte onderdeel uit van de feestelijke programmering, waarin hits van weleer en spraakmakende beeldfragmenten uit de geschiedenis van het koor voorbijkwamen.

Zevenhonderd van de vierduizend stemmers kozen voor 'Op een onbewoond eiland'. Het lied uit 1981 werd gezongen tijdens de tweede editie van de jaarlijkse Kinderen voor Kinderen-uitzending. De hit werd geschreven door Tonny Eyk en Herman Pieter de Boer. Het nummer werd gezongen door Dagmar Brusse en Bennie Ploeg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen