Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Oorlogswinter' loopt nominatie mis

Shownieuws

'Oorlogswinter' maakt geen kans meer op een European Film Award. De film van Martin Koolhoven werd eerder uitgekozen als kanshebber voor de Europese Oscars'.

'Oorlogswinter' maakt geen kans meer op een European Film Award. De film van Martin Koolhoven werd eerder samen met 47 andere Europese films uitgekozen als kanshebber voor de 'Europese Oscars'. Zaterdag kregen de makers van 'Oorlogswinter' te horen dat ze niet genomineerd zijn.

Tijdens het European Film Festival in het Spaanse Sevilla werd bekendgemaakt welke zes films wel genomineerd zijn voor de prestigieuze filmprijs. 'Fish tank', 'Lat den rätte komma in', 'Un prophete', 'The reader', 'Slumdog Millionaire' en 'Das weisse band' zijn de overgebleven kanshebbers.

Andere categorieën waarin een prijs te verdienen is, zijn onder meer 'beste regisseur', 'beste acteur en actrice'en 'beste scenarioschrijver'. De prijswinnaars worden op 12 december bekendgemaakt. 'Oorlogswinter' maakt als Nederlandse inzending voor de Oscars nog wel kans op een Academy Award voor 'beste buitenlandse film'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen