Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Jackson eist deel erfenis op

Shownieuws

De vader van Michael Jackson wil een uitkering die wordt betaald uit de erfenis van zijn zoon. Zo moet hij vijftienduizend euro per maand kunnen uitgeven.

De vader van Michael Jackson wil een uitkering die wordt betaald uit de erfenis van zijn zoon. Zo moet hij vijftienduizend euro per maand kunnen blijven uitgeven, bleek vrijdag uit gerechtsdocumenten.

Er is geen reden om vader Joe Jackson geen geld te geven, zegt zijn advocaat Brian Oxman. In het testament van Michael uit 2002 wordt zijn vader echter niet genoemd. De twee hadden een slechte relatie. Michael zei ooit dat hij als kind maar ook als volwassene ziek wordt als hij zijn vader ook maar ziet.

Zoals het er nu naar uitziet, krijgen de moeder van Michael, zijn drie kinderen en enkele goede doelen zijn geld. De moeder krijgt iedere maand 26 duizend dollar plus zestigduizend dollar per maand voor de zorg voor de kinderen. Uit de documenten blijkt dat Joe Jackson een uitkering van de staat van zeventienhonderd dollar per maand krijgt. Hij was al vele jaren afhankelijk van de steun van zijn zoon, wat voor een advocaat die de erfenis van Michael Jackson regelt een verrassing is. "We zullen de aanvraag in behandeling nemen."

Uit de documenten blijkt verder dat Joe Jackson aan diabetes lijdt en in 1998 een beroerte had. De voormalig stalwerker vormde onder grote druk zijn kinderen om tot de Jackson 5. Hij was vijftig jaar getrouwd met Katherine Jackson. Tegenwoordig woont hij in Las Vegas en zij in Los Angeles.

Uit de lijst van uitgaven blijkt waar Joe de steun voor nodig heeft. Zo besteedt hij 2500 dollar per maand aan uit eten gaan, drieduizend dollar aan hotels, duizend dollar aan vakanties en cadeaus en twaalfhonderd dollar voor d huur van zijn huis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen