Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beatlesplaat met 'slagershoes' op Utrechtse beurs

Shownieuws

Een van 's werelds meest gezochte Beatles platenhoezen wordt aangeboden. Verzamelaars kunnen de plaat met de 'butcher'-hoes aanschaffen op een platenbeurs.

Een van 's werelds meest gezochte platenhoezen van de Beatles is binnen handbereik. Gefortuneerde verzamelaars kunnen de plaat met de omstreden 'butcher'-hoes aanschaffen op de Mega Platen en CD Beurs die op 21 en 22 november in Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden.

De oorspronkelijke cover van het album 'Yesterday and today' zou in juni 1966 door Capitol Records worden uitgebracht. Op de voorkant van de plaat zijn de artiesten te zien in slagerskleding en behangen met grote lappen vlees en stukgesneden poppen.

Na een storm van kritiek werd het album uit de omloop genomen en voorzien van een nieuwe hoes. Een deel van de productie werd vernietigd. Vanaf dat moment werd het direct een gewild verzamelobject. Het laatst verkochte exemplaar was volgens de beurs goed voor 44 duizend dollar, zo'n 31 duizend euro.

De plaat met het gewilde omslag komt uit de Livingstoncollectie. Peter Livingston, zoon van Capitol Records-voorzitter Alan Livingston, kwam een doos met 24 verzegelde 'butchers' tegen op de zolder van zijn vader en besloot deze op de markt te brengen. De 'slagershoezen' zouden in perfecte staat verkeren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen