Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Jackson heeft geen recht op erfenis Michael

Shownieuws

Joe Jackson heeft geen recht op een deel van de erfenis van Michael. Ook kan vader Jackson geen bezwaar maken tegen de aangewezen beheerders van de erfenis.

(Novum/AP) - Michael Jacksons vader heeft geen recht op een deel van de erfenis van zijn overleden zoon. Ook kan Joe Jackson geen bezwaar maken tegen de door zijn zoon aangewezen beheerders van de nalatenschap. Dat heeft een rechter in Los Angeles dinsdag bepaald.

Bijna vijf maanden na Michaels dood lijkt het juridische gevecht tussen de familie en de beheerders van Michaels erfenis beslecht. Dinsdag besloot een rechter dat John Branca en John McClain de nalatenschap definitief blijven beheren. Kort daarvoor gaf Katherine Jackson haar verzet op. Michaels moeder maakte eerder bezwaar tegen het aanwijzen van de twee heren.

Joe Jackson kondigde begin deze maand aan de benoeming van Branca en McClain aan te vechten. De rechter oordeelde echter dat hij geen poot heeft om op te staan, aangezien hij niet voorkomt in het testament van Michael. Wel mag Joe net als zijn vrouw Katherine een maandelijkse toelage uit de erfenis vragen. Daartoe is op 10 december een volgende zitting gepland.

Een paar dagen na Michaels dood op 25 juni dook het testament uit 2002 op. Daarin wijst de King of Pop zijn advocaat John Branca en muziekvriend John McClain aan als beheerders van zijn erfenis. Michael liet vastleggen dat zijn nalatenschap verdeeld moet worden tussen zijn moeder, drie kinderen en een aantal goede doelen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen