Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britney doet mond open over playbackschandaal

Shownieuws

Britney Spears heeft zich voor het eerst uitgelaten over het playbackschandaal in Australië. Volgens de popdiva is ze er voor de fans en niet voor journalisten.

Britney Spears heeft zich voor het eerst uitgelaten over het playbackschandaal in Australië. Honderden kwade fans zouden de benen hebben genomen nadat de popdiva grote delen van haar concert playbackte.

"Ik begrijp dat er nogal wat meningsverschillen over mijn optredens zijn", zegt Britney volgens de BBC. "Sommige journalisten vonden het geweldig en sommige niet. Maar ik ben naar Australië gekomen voor mijn fans", verklaart de zangeres eenvoudig.

Britney's promotor verklaarde maandag dat de zangeres 'ondersteboven' van alle kritiek is. Volgens hem is het helemaal niet waar dat fans het stadion in Perth zijn uitgerend.

Australische politici zijn niet zo gecharmeerd van de playbackpraktijken. In drie van de zes staten wordt aangedrongen op een nieuwe wet die muziekpromotors verplicht aan te geven of er wordt geplaybackt tijdens een concert.

De nationale muziekbond van Australië geeft de politici groot gelijk. "Het is niet goed dat concertbezoekers worden misleid", zegt een woordvoerder tegenover ABC News. "Het gaat niet meer om muziek, maar om valse reclame-uitingen."

Britney kan voorlopig verder met haar concerten, zonder dat ze hoeft aan te geven dat het een playbackshow is. De zangeres treedt deze week drie keer op in Melbourne en vervolgt daarna haar 'Circus'-tour door Australië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen