Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Simon Cowell verdient grof geld op Amerikaanse tv

Shownieuws

Simon Cowell is de best verdienende man op de Amerikaanse televisie. Cowell verdiende tussen juni vorig jaar en juni dit jaar 75 miljoen dollar.

Simon Cowell is de best verdienende man op de Amerikaanse televisie. De 50-jarige producer, die achter de grote Amerikaanse en Britse talentenjachten zit, verdiende tussen juni vorig jaar en juni dit jaar 75 miljoen dollar, bijna vijftig miljoen euro. Dat meldde het Amerikaanse zakenblad Forbes. Vorig jaar stond de talentscout op de 22e plek van de lijst van het zakenblad met 72 miljoen dollar.

In de topvijflijst van best verdienende tv-mannen tijdens primetime prijken ook de acteurs Charlie Sheen en Steve Carell. Met de comedyserie Two and a Half Men harkte Sheen een geschatte 21 miljoen dollar, ruim dertien miljoen euro binnen.

Carell die de lachers op zijn hand krijgt als Michael Scott in de serie The Office hoeft zich ook niet te schamen voor zijn loonstrookje. Carell, die tevens gaat spelen in de romantische comedy Date Night verdiende naar schatting twintig miljoen dollar, zo'n dertien miljoen euro.

Donald Trump staat dit jaar tweede. Hij sleepte vijftig miljoen dollar, ruim 33 miljoen euro binnen met zijn entertainmentondernemingen. Acterur Kiefer Sutherland staat zevende.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen