Kies je favoriete radiostation

Dossiers

White Lies sluit Nederlandse concertreeks af

Shownieuws

De band White Lies sloot vrijdagavond de Nederlandse concertreeks af met een intiem concert in Amsterdam. De Engelse Indieband speelde voor 150 man.

Na Pink Pop, Lowlands, het voorprogramma van Cold Play en een reeks eigen concerten in Nederland, sloot White Lies vrijdag af met een uniek kleinschalig optreden in Desmet in Amsterdam. De Engelse Indieband gaf een exclusief optreden voor prijswinnaars van 3FM en VPRO's 3voor12.

Het optreden ging de zanger en gitarist Harry McVeigh niet in de koude kleren zitten. McVeigh vertelde tegen het publiek dat hij het best spannend vond om voor een kleine zaal met slechts 150 man te spelen. Dat er ook nog eens een paar familieleden van de zanger aan de zijkant van het podium stonden maakte het voor hem nog spannender.

Het spelen op de grotere podia gaat de band kennelijk makkelijker af dan voor een klein publiek. De zanger moest zich tijdens het tweede nummer excuseren omdat hij de tekst van het nummer 'Taxidermy' vergeten was. Ondersteund met een printje van de songtekst vastgeplakt op het podium, begonnen ze opnieuw.

Vervolgens raasde de band in een klein uurtje als een sneltrein door de setlist heen. Weinig woorden en veel muziek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen