Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanye West niet vervolgd voor rel met paparazzi

Shownieuws

Kanye West wordt niet strafrechtelijk vervolgd voor het relletje van vorig jaar waarbij hij en zijn manager ruzie kregen met de paparazzi.

(Novum/AP) - Kanye West wordt niet strafrechtelijk vervolgd voor het relletje van vorig jaar waarbij hij en zijn manager ruzie kregen met de paparazzi. De aanklachten tegen de rapper en zijn manager Don Crawley zijn vrijdag door de rechter-commissaris in Los Angeles afgewezen. De twee heren moeten wel een cursus zelfbeheersing volgen en een taakstraf uitvoeren van vijftig uur.

De 'American boy'-artiest en zijn manager werden op het matje geroepen vanwege een ruzie waarbij het duo twee camera's van de paparazzi stuksloeg. De bonje, die vorig jaar op een Amerikaans vliegveld ontstond, werd opgenomen en uitgezonden door entertainmentwebsite TMZ. Niemand raakte tijdens de ruzie ernstig gewond. De dag erna werden de ster en zijn manager in de boeien geslagen.

De rapper heeft een schikking getroffen met de fotografen. West heeft zijn portemonnee getrokken om de gebroken apparatuur van de paparazzi te vergoeden. De 32-jarige ster heeft de cursus zelfbeheersing er al op zitten. De beide heren moeten nog wel aan de taakstraf beginnen. West was zelf overigens niet aanwezig bij de zitting in de rechtszaal.

Onlangs wist de rapper zich ook in de kijker te spelen vanwege zijn opvliegende persoonlijkheid. De rapper sprong het podium op tijdens MTV Music Awards om te vertellen dat niet Taylor Swift maar Beyoncé de onderscheiding verdient. De ster is na deze veelbesproken actie diep door het stof gegaan. Hij heeft meerdere keren zijn excuses aangeboden en bij de tv-show van Jay Leno zei hij dat hij de muziek tijdelijk op een laag pitje zet om zijn gedrag van de laatste tijd te overdenken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen