Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beyoncé grote winnaar Europese MTV Awards

Shownieuws

Beyoncé is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de Europese MTV Awards. De zangeres ging donderdag naar huis met drie MTV Europe Music Awards

Beyoncé is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de Europese MTV Awards. De zangeres ging donderdag met drie MTV Europe Music Awards naar huis. De ster won de awards voor 'Beste nummer', (Halo) 'Beste video' (Single Ladies) en 'Beste vrouwelijke artiest'. Lady Gaga, de zangeres die vijf keer genomineerd was, wist alleen de award in de wacht te slepen voor 'Beste nieuwkomer'.

De twee vrouwen die bij drie categorieën tegen elkaar moesten strijden, vlogen niet in elkaars haren. De sterren zijn beiden te zien in de nieuwe clip van Beyoncé 'Video Phone'. Ook had Beyoncé toen ze het felbegeerde beeldje in ontvangst nam een goed woordje over voor mede-genomineerde Shakira. "Bedankt voor al de inspiratie", riep de uitzinnige diva haar toe.

De MTV EMA's werden in 1994 voor het eerst uitgereikt. De awardshow vond dit jaar plaats in Berlijn waar uitgebreid stilgestaan werd bij de val van de muur. Het twintigjarige jubileum van de hereniging van Oost en West Duitsland wordt groots gevierd. De Ierse rockers van U2 gaven speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder concert voor de Brandenburger Tor.

Voor Kings of Leon was het waarschijnlijk een minder geslaagde avond. De band was in vijf categorieën genomineerd maar viste achter het net. Rapper Eminem had meer succes, hij sleepte de award voor 'Beste mannelijke artiest' in de wacht. Tokio Hotel ging naar huis met het beeldje voor de 'Beste groep'. U2 won de award voor 'Beste live act'

[Novum]

Gerelateerde Artikelen