Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van Dijk: Dushi neemt Nederlanders op de hak

Shownieuws

Wendy van Dijk snapt niet dat mensen haar typetje Dushi als beledigend ervaren. "Dushi neemt juist Nederlanders op de hak", verdedigde de presentatrice zich.

Wendy van Dijk snapt niet dat mensen haar typetje Dushi als beledigend ervaren. Van Dijk kruipt voor haar tv-show Ushi & Dushi in de huid van de Antilliaanse Lucretia Martina en beledigde hiermee sommige mensen uit Curaçao. "Dushi neemt juist Nederlanders op de hak", verdedigde de presentatrice zich donderdag in RTL Boulevard

"Laten we het allemaal niet te serieus nemen", vertelde Van Dijk. "Ik doe ook maar wat, Ushi spreekt bijvoorbeeld ook geen woord Japans." Van Dijk is zich van geen kwaad bewust. "Ik probeer met Dushi juist een hele leuke, zelfstandige en mondige vrouw neer te zetten."

Deze week bleek dat ondanks de hoge kijkcijfers niet iedereen is te spreken over het nieuwe alter ego van Wendy. Dushi is zogenaamd de weervrouw bij TeleCuraçao. Het logo van het tv-station komt veelvuldig in beeld, waar de omroep niet blij mee is. De Antilliaanse minister van volksgezondheid en onderwijs Omayra Leeflang sprak zelfs over 'misplaatste en mislukte satire'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen