Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Afperser Letterman: laat zaak vallen

Shownieuws

De man die Letterman probeerde af te persen heeft de rechter verzocht de zaak te seponeren. De producent zou Letterman alleen een script hebben willen verkopen.

(Novum/AP) - De televisieproducent die David Letterman probeerde af te persen heeft de rechter verzocht de zaak te seponeren. De producent, Robert Halderman, zou de Amerikaanse talkshowhost alleen een script hebben willen verkopen. Dat zei Haldermans advocaat dinsdag.

Volgens Daniel Horwitz, de advocaat van Letterman, is zijn cliënt wel degelijk slachtoffer van Haldermans optreden. Hij verwierp de bewering dat de aangeklaagde alleen een script wilde slijten dan ook. "Het is een klassiek geval van afpersing", zei hij.

Op 9 september vond Letterman een brief op de achterbank van zijn auto waarin stond: "Ik weet dat je iets ergs doet, iets verschrikkelijks en ik kan bewijzen dat je die verschrikkelijke dingen doet." De afperser dreigde een film en een boek uit te geven met het verhaal over Lettermans daden, tenzij de presentator hem fors betaalde.

Letterman koos eieren voor zijn geld, lokte de afperser in de val met een nepcheque van twee miljoen dollar en stelde zijn vrouw op de hoogte van zijn uitspattingen. Daarna informeerde hij op televisie zijn publiek. "Het enge is dat ik seks heb gehad met vrouwen die voor me werken bij deze show", biechtte de presentator op.

De 51-jarige Halderman beweerde tegenover de rechter onschuldig te zijn. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij tot vijftien jaar gevangenisstraf krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen