Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Presentator Aart Zeeman verlaat NCRV

Shownieuws

Presentator Aart Zeeman heeft maandag besloten om bij de NCRV weg te gaan. In juli kreeg hij te horen dat hij Netwerk niet langer mag presenteren.

Presentator Aart Zeeman heeft maandag besloten om definitief bij de NCRV weg te gaan. Dat bevestigde een woordvoerder van de omroep dinsdag. Zeeman is twintig jaar de presentator van Netwerk en de voorloper Hier en Nu geweest. Vanwege een vernieuwingsoperatie mocht hij het programma sinds juli niet langer presenteren.

De omroep benadrukt zorgvuldig te hebben gehandeld in de gesprekken met Zeeman en 'wil in deze kwesties de vertrouwelijkheid, die bij dit soort beslissingen gebruikelijk is, respecteren en handhaven'. Zeeman mocht van de zender aanblijven als verslaggever, maar besloot volgens de woordvoerder 'voor zichzelf verder te gaan'.

De 52-jarige Zeeman heeft echter een andere kijk op het verhaal. De presentator vertelde tegen De Telegraaf dat hij zijn biezen pakt vanwege de manier waarop hem het nieuws is verteld. "Ik begrijp best dat ze willen vernieuwen, daar gaat het mij niet om, maar iemand die sinds de eerste dag zijn ziel en zaligheid heeft gegeven voor een programma hoor je anders te behandelen."

Vorige maand was het Jochem van Gelder die met een soortgelijk verhaal opstapte. NCRV bracht in augustus al naar buiten dat de zender zich scherper wil profileren. "Herkenbaarheid heeft als gevolg dat de NCRV ook voor minder presentatoren kiest", lichtte de omroep toe.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen