Kies je favoriete radiostation

Dossiers

No Doubt sleept makers Band Hero voor rechter

Shownieuws

No Doubt heeft de makers van Band Hero aangeklaagd. De bandleden stapten naar de rechter omdat de band in het spel is 'getransformeerd tot een karaokecircus'.

De band No Doubt heeft de makers van het nieuwe computerspel Band Hero aangeklaagd. De bandleden stapten naar de rechter omdat de band in de game in een 'virtueel karaokecircus' zou zijn veranderd. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ in bezit heeft.

No Doubt beweert dat het de bedoeling was dat de virtuele gitaarhelden in het spel maar drie nummers van de band zouden kunnen zingen. Hier is kennelijk geen gehoor aan gegeven, want in het spel van Activision kunnen gamers zo'n zestig nummers van verschillende artiesten spelen.

De band maakt zich pas echt boos over de veelzijdige mogelijkheden van het fictieve personage van Gwen Stefani. Gamers kunnen haar namelijk in een mannenstem het nummer 'Honky Tonk Woman' van de Rolling Stones laten zingen. Dit nummer gaat onder meer over seks met prostituees.

Onbekend is welke schadevergoeding wordt geëist.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen