Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ratelband maakt zich geen zorgen over aangifte

Shownieuws

Emile Ratelband maakt zich geen zorgen over de aangifte die tegen hem gedaan wordt vanwege discriminatie. "Ik stap zonder advocaat de rechtszaal in."

Emile Ratelband maakt zich geen zorgen over de aangifte die tegen hem gedaan wordt vanwege discriminatie. Het Amsterdamse PvdA-gemeenteraadslid Michiel Mulder stapte vrijdag naar de politie vanwege kwetsende uitspraken die Ratelband deed over homofilie.

"Hij doet zijn best maar", roept de geïrriteerde positiviteitsgoeroe vrijdag. Ratelband is kennelijk overtuigd van zijn gelijk. "Ik stap zonder advocaat de rechtszaal in. Ik ben klaar voor de aanval."

Mulder besloot vrijdag stappen te ondernemen en riep mensen op om ook aangifte te doen tegen de goeroe. "Of het nou een imam is of een 'positiviteitsgoeroe' homo's discrimineer je niet", schreef Mulder op zijn Twitterpagina.

In het Belgische tijdschrift Dag Allemaal stond dat Ratelband homofilie bestempelt als een ziekte. "Ik heb niets tegen die meisjes en jongens, maar het blijft een feit dat homofilie een ziekte is, toch? Het anders geaard zijn heeft zich in onze maatschappij ingenesteld, dat iedereen het als normaal is gaan beschouwen, maar het blijft een afwijking."

De Tsjakka-bruller zegt dat het blad maandag met een rectificatie komt omdat zijn woorden uit hun verband zijn gerukt. Ratelband neemt zijn woorden echter niet terug. Zo vertelt hij vervolgens dat homofilie 'geen ziekte is maar 'een afwijking in hun hoofd'.

De goeroe gooit er nog een schepje bovenop. "Homo's stellen zichzelf buiten de maatschappij, dus ze moeten niet zeiken." Homo's vindt Ratelband abnormaal omdat 'ze zich niet kunnen voortplanten'. "Het gezin is de hoeksteen van de samenleving."

Ratelband ratelt nog even verder over wat hij allemaal vreemd vindt. Vrouwen die in een autogarage werken vindt hij bijvoorbeeld ook niet normaal. Verder kan hij het ook niet laten om een flinke sneer te geven naar de RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde, die hij een 'pisnicht' vindt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen