Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'De brief voor de koning' wederom in de prijzen

Shownieuws

'De brief voor de koning' heeft wederom een internationale prijs in de wacht gesleept. De film won op het Chicago's International Children's Film Festival.

De Nederlandstalige jeugdfilm 'De brief voor de koning' heeft wederom een internationale prijs in de wacht gesleept. De film kreeg deze week op het Chicago's International Children's Film Festival de eerste prijs van de jeugdjury in de categorie live action feature foreign language. De rolprent, met Yannick van de Velde in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een jonge schildknaap Tiuri, die op de avond voordat hij tot ridder wordt geslagen om hulp wordt gevraagd. Hij moet een geheimzinnige brief bezorgen aan de koning van het naburige rijk.

Dit is de zesde onderscheiding voor het ridderepos, dat is geproduceerd door Eyeworks en geregisseerd door Pieter Verhoeff. Onlangs won de verfilming van het gelijknamige boek van Tonke Dragt op het KidsFest filmfestival in Jakarta de prijs voor Beste Film. Op het Duitse Schlingel Film Festival werd de avonturenfilm gekozen tot beste film door zowel de internationale vakjury als de kinderjury.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen