Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Exotische bacterie veroorzaker oorkwaal Jan Smit

Shownieuws

Een exotische bacterie is de boosdoener die de oorkwaal van Jan Smit veroorzaakt. Dat heeft zijn arts vrijdagmiddag bevestigd aan de manager van de zanger.

Een exotische bacterie, de zogenaamde pseudomonas, is de boosdoener die de oorkwaal van Jan Smit veroorzaakt. Dat heeft zijn arts vrijdagmiddag bevestigd aan de manager van Jan. De dokter vermoedt dat de Volendammer deze bacterie heeft opgelopen tijdens zijn verblijf op Sint Maarten. De zanger werd woensdag met helse oorpijn in een ziekenhuis opgenomen.

Normaal gesproken komt de bacterie niet voor in het oor. Daarom weten de artsen niet hoe snel het herstel zal gaan. Het gaat in ieder geval wel langer duren dan een 'normale' oorontsteking. Gelukkig heeft de bacterie zich beperkt tot het oor; de arts meldde dat Jan niet kampt met een middengehoorontsteking.

Jan Smit werd al behandeld met antibiotica. Om de pijn tegen te gaan kreeg de zanger morfine. Maar omdat hij hiervan misselijk werd, krijgt hij nu een alternatieve pijnbestrijder. De woordvoerder benadrukt dat Smit geen blijvende gehoorschade oploopt.

Jan is behoorlijk slap en zwak en hij heeft veel pijn. Maar volgens de zegsman houdt hij zich redelijk goed. Wanneer de zanger weer naar huis mag, is nog steeds onzeker. De manager heeft in ieder geval wel alvast een streep gehaald door de optredens die voor volgend weekeinde in de planning stonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen