Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicole Richie en Joel Madden gaan los in speeltuin

Shownieuws

Nicole Richie en Joel Madden blijven zich bekommeren om kansarme kinderen. De twee staken donderdag de eerste schep in de grond voor een speeltuin.

Nicole Richie en Joel Madden hebben de handen vol aan hun twee kleine koters, maar bekommeren zich ook om minder bedeelde kinderen. De socialite en haar rockende vriend staken donderdag de eerste schep in de grond voor een speeltuintje voor kansarme kinderen.

Dertien maanden lang zamelden Richie en Madden geld in voor het speeltuintje in Los Angeles. "Het is zo bevredigend om de lach op de gezichtjes van deze kinderen te zien", lichtte Nicole haar liefdadigheidsactie toe tegenover het Amerikaanse tijdschrift People. De kansarme kleintjes kwamen massaal opdraven voor het feestelijke moment. "Toen ik hoorde dat de kinderen hier op een betonnen plaat moeten spelen of soms de hele dag binnen zitten, raakte me dat. Kinderen moeten vrijuit buiten kunnen spelen."

Nicole, die zes weken geleden zoonlief Sparrow op de wereld zette, belooft vaak langs het speeltuintje te komen. Madden, frontman van Good Charlotte, belooft zelfs dat hij de 21 maanden oude Harlow meeneemt. "Nu Harlow oud genoeg is om naar de speeltuin te gaan, gaat ze zeker mee!"

De komst van dochter Harlow inspireerde het jonge stel tot het oprichten van de Richie-Madden Children's Foundation, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor kansarme kinderen. Eerder trakteerden ze minder bedeelde zwangere vrouwen op een babyshower en kregen arme koters een kerstcadeau. De volgende stap wordt 4EveryBaby, een site waarop hulpbehoevende moeders aan kunnen geven welke spullen ze nodig hebben voor hun nageslacht.

Dochterlief Harlow bracht veel inspiratie, maar Madden belooft dat ook zoonlief Sparrow voor veel liefdadigheidsprojecten zal zorgen. "Hij krijgt een geweldige club", jubelde de rocker. "Want het is een geweldig kereltje."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen