Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Terug naar de kust' goed voor Gouden Film

Shownieuws

'Terug naar de kust' wist binnen anderhalve week meer dan 110 duizend bezoekers naar de bioscoop te trekken. De film is daarmee goed voor een Gouden Film.

Linda de Mol heeft maandagmiddag weer een prijs gekregen, ditmaal voor haar film 'Terug naar de kust'. De psychologische thriller wist binnen anderhalve week ruim honderdduizend bezoekers naar de bioscopen te trekken en is daarmee goed voor een Gouden Film.

Voor de première was De Mol nog bang dat 'Terug naar de kust' een flop zou worden, maar de 45-jarige blondine kan opgelucht ademhalen. In anderhalve week kochten ruim 110 duizend mensen een kaartje. De Mol, regisseur Wil Koopman en producent Gijs van de Westelaken kregen het beeldje maandag uit handen van zangeres Astrid Kunst. Met haar band Stereo verzorgde Kunst de titelsong van de film, 'Still here'.

'Terug naar de kust' gaat over Maria Vos, een rol van Linda de Mol, die na een abortus te maken krijgt met anonieme bedreigingen. Maria vlucht met haar twee kinderen naar haar ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus. In de villa aan zee wordt Maria geconfronteerd met traumatische jeugdherinneringen. Naast Linda de Mol spelen onder anderen Daan Schuurmans, Huub Stapel en Pierre Bokma mee in de film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen