Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boyzone komt met single voor Stephen Gately

Shownieuws

Boyzone komt met een tributesingle voor de overleden Stephen Gately. In het nummer, dat volgend jaar moet verschijnen, is Gately luidkeels te horen.

De vier overgebleven leden van Boyzone gaan de overleden Stephen Gately nogmaals de laatste eer bewijzen. De Ierse boyband komt met een tributesingle waarop Gately luidkeels te horen is. "Het wordt de grootste hit van volgend jaar", belooft bandlid Ronan Keating in de Australische krant Herald Sun.

"Stephen heeft zijn partijen nog ingezongen. We hebben twee nummers met zijn stem die volgend jaar op het nieuwe Boyzone-album zullen staan." Het bijzondere nummer is geschreven door de Britse singer-songwriter Mika. De vier overgebleven leden van de boyband hebben besloten de comebackplaat op te dragen aan hun overleden collega.

Gately is ook te horen op de nieuwe plaat van Keating. De kerstplaat 'Winter songs' bestaat uit covers van Keatings favoriete winterliedjes. Gately is te horen op 'Little drummer boy'. "Stephen nam de achtergrondzang voor zijn rekening", legt Keating uit. "Hij klinkt ironisch genoeg als een engel."

In Australië, waar Keating is voor de promotie van zijn kerstplaat, sprak de zanger over de dood van Gately. Het tripje 'down under' is Keatings eerste klus na het overlijden van zijn bandmaat. "Ik vond het best eng om weer in mijn eentje op pad te gaan. Af en toe schiet ik vol, maar ik probeer me op mijn werk te focussen."

Gately stierf op 10 oktober tijdens een vakantie in Mallorca. De 33-jarige zanger overleed na een avondje stappen, een vriend vond hem een dag later. Uit de eerste autopsierapporten blijkt dat Gately is overleden aan een longoedeem, waardoor vocht in zijn longen kwam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen