Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Editors rocken in Melkweg met 'Terminatormuziek'

Shownieuws

De rockband Editors deed zondag Amsterdam aan. De Britten promoten hun nieuwe plaat 'In this light and on this evening'. Later volgen Groningen in Tilburg.

Een nieuw album, een nieuwe sound, een enorme lichtwand en een bomvolle Melkweg. Dat waren zondagavond de ingrediënten voor een vurig concert van de rockband Editors. De Britten deden Amsterdam als eerste stad in Nederland aan om hun derde album 'In this light and on this evening' te promoten. Later volgen Groningen en Tilburg. Op het nieuwe album ruilt gitarist Chris Urbanowicz zijn gitaar in voor een synthesizer en een mengpaneel.

De avond begon, na twee voorprogrammabandjes, met oude hits als 'The racing rats', 'Munich' en 'An end has a start'. En daar was het publiek natuurlijk ook voor gekomen. Maar ook de nieuwe nummers met synthesizersound over de schoonheid van Londen sloegen aan. De themamuziek van de bekende Schwarzenegger-actiefilm 'Terminator' heeft duidelijk sporen achtergelaten op de nieuwe nummers.

Na anderhalf uur leek het echt afgelopen. Geen toegift, want de roadies begonnen meteen met afbouwen. Na vijf minuten hard geklap en gefluit bleek het een spel van de band om het publiek extra op te jutten. De enthousiaste fans werden met nog eens vier nummers beloond, waaronder de nieuwe single 'Papillon'. Na de toegift volgde een lang en hard applaus van het Melkwegpubliek. "See you next year", sloot zanger Tom Smith het optreden af.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen