Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daphne Deckers voorzichtiger over gewicht

Shownieuws

Daphne Deckers heeft geleerd van de kritiek op het tv-programma Benelux' Next Top Model. "We moeten ons voortaan voorzichtiger uitdrukken over gewicht."

Daphne Deckers heeft zich de vele kritiek op het tv-programma Benelux' Next Top Model aangetrokken. Nadat kandidates het dringende advies hadden gekregen om af te vallen, ontstond er een storm van verontwaardiging, omdat dit meisjes zou aanzetten tot anorexia. "We hebben geleerd dat we ons voortaan voorzichtiger moeten uitdrukken", vertelde Deckers zondag in de tv-show Life4you.

"De meiden zelf hebben er overigens geen last van gehad. Het ging ook niet om afvallen maar om gezond eten en trainen", verdedigde de presentatrice zich.

Het vrij voluptueuze jurylid Bastiaan van Schaik gaf meerdere keren te kennen dat aspirant modellen in het programma moeten afvallen. Zo vertelde hij tegen de 22-jarige Rosalinde dat ze het leuk zou doen als plus-size model. Het 1.81 meter lange meisje heeft maatje 36.

Het modellenprogramma wordt verweten een verkeerd beeld te geven en jonge meiden aan te zetten tot eetstoornissen. De blonde presentatrice veegt dit van de tafel. "Een eetstoornis is een psychiatrische aandoening. Je krijgt anorexia niet zomaar van een modellenprogramma."

De Vlaamse Maxime en de Nederlandse Denise en Rosalinde hebben het geschopt tot de finale van Benelux' Next Top Model. Op 16 november wordt in een live-uitzending bekendgemaakt wie Benelux' Next Top Model wordt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen