Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Curaçao geen fan van typetje Wendy van Dijk

Shownieuws

In Curaçao is men niet zo gecharmeerd van Wendy van Dijk. Mensen vinden Ushi & Dushi beledigend, TeleCuraçao is niet blij met het gebruik van zijn logo.

Wendy van Dijk heeft met haar Ushi & Dushi in Nederland een ware kijkcijferhit te pakken, maar in Curaçao is men minder gecharmeerd van de typetjes. Volgens dagblad Amigoe wordt de imitatie als een belediging ervaren. Tv-station TeleCuraçao heeft zelfs een advocaat in de arm genomen.

Voor Ushi & Dushi kruipt Van Dijk in de huid van de Antilliaanse Lucretia Martina, die zogenaamd weervrouw is bij TeleCuraçao. Het logo van het tv-station komt veelvuldig in beeld, waar de omroep niet blij mee is. De Antilliaanse zender heeft een advocaat gevraagd uit te zoeken wat tegen Ushi & Dushi kan worden ondernomen.

De omroepdirecteur zegt dat er veel telefoontjes binnenkomen met klachten van mensen die de imitatie beledigend vinden. Ook zou TeleCuraçao knullig worden afgeschilderd. De Antilliaanse minister van volksgezondheid en onderwijs Omayra Leeflang sprak zelfs over 'misplaatste en mislukte satire'.

RTL was woensdag niet direct bereikbaar voor commentaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen