Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Het Klokhuis wint Cinekid Kinderkast

Shownieuws

Het Klokhuis is in de prijzen gevallen. De Kinderkast jury bekroonde Het Klokhuis, aflevering Wakduiken met de Gouden Cinekid Kinderkast.

Het Klokhuis is in de prijzen gevallen. De Kinderkast jury bekroonde Het Klokhuis, de aflevering Wakduiken, met de Gouden Cinekid Kinderkast. De Kinderkast-prijzen werden door presentatrice en actrice Isolde Hallensleben uitgereikt tijdens het filmfestival Cinekid op het Westergasterrein in Amsterdam.

Ook de jeugddramaserie Sterke Verhalen Uit Zoutvloed viel in de smaak bij de jury. De VPRO-serie met onder anderen Frank Lammers ontving een Kinderkast Juryprijs in de categorie fictie. De VPRO-serie Brieven Uit Nicaragua won de juryprijs in de categorie non-fictie.

De publieksprijs fictie ging naar de RKK/KRO-documentaire 'Laura & Anne 4 ever'. In de categorie fictie kozen de kinderen voor de Nickelodeon-serie Puppy Patrol.

Naast de Kinderkast-televisieprijzen werden er ook filmprijzen uitgedeeld. De Duitse film 'De Krokodillenbende' van Christian Ditter won de Zapp Cinekidleeuw publieksprijs en de Moviesquad Cinekid Award. De Cinekidleeuw juryprijs werd gewonnen door de Koreaanse film 'Een nieuw leven' van Ounie Lecomte.

Bij de Cinekid Nieuwe Media Awards gaf het publiek de meeste stemmen aan de crossmediale productie van kinderserie Spangas. De jury kende de Cinekid Nieuwe Media Jury Award toe aan de website van Kinderen Voor Kinderen Karaoke.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen