Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ophef om trio in Gossip Girl

Shownieuws

Ouders maken zich zorgen over de serie Gossip Girl. De Amerikaanse Televisie Raad voor Ouders wil niet dat de aflevering met trioseks wordt uitgezonden.

De seksuele uitspattingen in de Amerikaanse serie Gossip Girl houden de gemoederen in de Verenigde Staten flink bezig. De Amerikaanse Parents Television Council heeft aan televisienetwerk CW gevraagd om de aflevering van aankomende maandag niet uit te zenden omdat de hoofdrolspelers hierin een trio hebben.

De ouderraad kwam deze week in actie nadat ze de reclamespotjes van de betreffende aflevering zagen, meldden verschillende Amerikaanse media. In dit spotje is overigens nog niets te zien van de seksscene, maar het wordt wel beschreven. De raad vindt de scene roekeloos en onverantwoordelijk.

Afgelopen jaar kwam de organisatie ook al in opstand tegen de serie vanwege morele kwesties. Het drama over de gefortuneerde tieners in New York maakte reclame met slogans als 'a nasty piece of work' en 'mind-blowing inappropriate'.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Cecily von Ziegesar. Tieners en jongvolwassenen zijn de doelgroep van de serie. Eind augustus zond Net 5 de laatste aflevering uit van het tweede seizoen. In de Verenigde Staten draait het derde seizoen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen