Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tinkerbell wordt ambassadeur van het groen

Shownieuws

Het Disneyfiguurtje Tinkerbell gaat zich inzetten voor een beter milieu. Het elfje wordt zondag in New York benoemd tot 'Honorary ambassador of green'.

Het Disneyfiguurtje Tinkerbell gaat zich inzetten voor een beter milieu. Het elfje wordt zondag in het hoofdkwartier van de United Nations in New York benoemd tot 'Honorary ambassador of green'. Tinkerbell wordt in het zonnetje gezet ter gelegenheid van de wereldpremière van de film 'Tinkerbell: de verloren schat'.

In de 'Tinkerbell'-films zijn het de elfen die ervoor zorgen dat de seizoenen wisselen en de natuur wordt gevoed. Daarom vinden de organisatoren het logisch dat Tinkerbell is verkozen tot ambassadeur van het groen. Het doel hiervan is om het milieu op speelse wijze bij jong en oud onder de aandacht te brengen in de aanloop naar de conferentie over klimaatverandering in Kopenhagen.

De film is vanaf 25 november op dvd in Nederland verkrijgbaar. Dit is de tweede film over het elfje uit het verhaal van Peter Pan. Disney heeft vier films met Tink in de hoofdrol in de planning staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen