Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kikker en zijn vriendjes vallen in de smaak

Shownieuws

De animatieserie Kikker en zijn vriendjes maakt een goede kans op een Kinderkast-prijs. De serie is zowel door de publieksjury als de vakjury genomineerd.

De animatieserie Kikker en zijn vriendjes maakt een goede kans op een Kinderkast-prijs. De kinderserie, naar de bekende kinderboeken van Max Velthuijs, is zowel door de publieksjury als de vakjury genomineerd in de categorie fictie. Dat heeft stichting Cinekid, die de prijzen jaarlijks uitreikt, donderdag bekendmaakt.

De geliefde kikker gaat de strijd aan met De Club van Sinterklaas en de Grote Onbekende van Jetix en de Nickelodeon-serie Puppy Patrol. De publieksjury, bestaande uit duizend kinderen uit heel Nederland, nomineerde ook drie favorieten in de categorie non-fictie: de dierenquiz van de KRO Baasjes, NPS-programma Het Klokhuis en de RKK/KRO-documentaire 'Laura & Anne 4 ever'.

Niet alleen de publieksjury reikt op 22 oktober twee prijzen uit. Ook een vakjury, bestaande uit onder anderen journalist Marijn van der Jagt en regisseur Remy van Heugten, mag twee Kinderkast-prijzen uitdelen.

De vakjury was in de categorie fictie vooral te spreken over de KRO-serie Kikker en zijn vriendjes, de Nickelodeon-serie Het Huis Anubis -die er vorig jaar met de prijs vandoor ging- en Sterke Verhalen uit Zoutvloed van de VPRO. In de categorie non-fictie nomineerde de vakjury de VPRO-serie Brieven uit Nicaragua, de VPRO-serie Klerenzooi en de documentaire 'Vogel op sterk water' van de Boeddhistische Omroep Stichting.

De vakjury bepaalt hiernaast ook welk progamma het beste jeugdtelevisieprogramma van het jaar is en de genre-overstijgende prijs de Gouden Cinekid Kinderkast ontvangt. De maker van dit programma kan een prijs van 7500 euro tegemoet zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen