Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Steve Martin en Alec Baldwin presenteren Oscars

Shownieuws

Eindelijk is bekend wie de Oscars zullen gaan presenteren: Steve Martin en Alec Baldwin. Hugh Jackman, die de awards vorig jaar uitreikte, bedankte voor de eer.

Eindelijk is bekend wie de Oscars zullen gaan presenteren: Steve Martin en Alec Baldwin. Nadat Hugh Jackman, die vorig jaar nog met veel succes de Academy Awards uitreikte, voor de eer bedankte, was het onduidelijk wie hem zou opvolgen. Er is dus gekozen voor een tweetal presentatoren.

De twee heren hebben niet eerder samengewerkt, maar lijken er alvast veel zin in te hebben. "Het lijkt me fantastisch om samen met mijn grote vijand Alec Baldwin de Oscars te presenteren", grapte Martin. Baldwin liet niet lang op zijn repliek wachten en zette zijn aanstaand medepresentator te kakken met diens oubollige muziekinstrument: "Ik speel dan wel geen banjo, maar ik ben erg verheugd om de Oscars te presenteren - zo'n kans krijg je maar één keer."

Ook de organisatoren zijn in hun nopjes met het presentatieduo. Bill Mechanic en Adam Shankman, de producenten van het tv-gala, vinden de twee acteurs 'het perfecte presentatorpaar voor de Oscars'. "We hebben het al vanaf het begin gehad over een duo als concept van de show, met een combinatie van traditie en een frisse kijk op het geheel", zei Shankman dinsdag. "Steve verankert het in zo ontzettend veel traditie, en Alec is, naast een Oscargenomineerde, op dit moment gewoon ontzettend hot. En ik weet dat ze elkaar heel erg waarderen." Martin presenteerde de Oscarceremonie eerder in 1992 en 1994. Baldwin werd in 2004 genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol in 'The cooler'.

Het is niet de eerste keer dat er een duo is om de avond op een leuke manier aan elkaar te praten. In 1929, tijdens de eerste Oscaruitreiking ooit, waren het al Douglas Fairbanks en William DeMille, de toenmalige president en vicepresident van de Academy. En in 1987 waren het zelfs drie presentatoren die de avond flair gaven: acteurs Chevy Chase, Goldie Hawn en Paul Hogan.

De 81e Academy Awards zullen op 7 maart 2010 worden uitgereikt in het Kodak Theatre in Los Angeles, beter bekend als 'The shrine'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen