Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Travolta vernam afpersing via via

Shownieuws

Travolta is niet persoonlijk benaderd door zijn afpersers, maar vernam het nieuws via een vriend. Dat verklaarde de acteur woensdag voor de rechter.

John Travolta is niet persoonlijk benaderd door de afpersers tegen wie op dit moment een rechtszaak loopt. De acteur verklaarde woensdag voor de rechter dat hij de geruchten over afpersing van zijn vriend en werknemer Ronald Zupancic vernam. Die hoorde het nieuws op zijn beurt van Travolta's advocaat. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift People.

De 'Pulp fiction'-acteur stapte na het zorgwekkende nieuws naar zijn advocaat en verzocht hem de zaak bij de autoriteiten aan te geven. Travolta mocht woensdag voor de tweede keer zijn verhaal doen in de rechtbank. De acteur zegt te zijn afgeperst met een document waarin hij verklaarde ambulancepersoneel geen toestemming te geven om zijn hulpbehoevende zoon naar het ziekenhuis te brengen.

De verdachten wilden dat Travolta 25 miljoen dollar betaalde, anders zouden ze het bewuste document openbaar maken. In de rechtbank verklaarde Travolta de verdachten niet te kennen en het afpersingsverhaal niet te kunnen verifiëren. Ook bevestigde hij niet persoonlijk te zijn benaderd voor het betalen van het geëiste geldbedrag.

Travolta's 16-jarige zoon overleed in januari aan de gevolgen van een toeval in een vakantiehuis van de familie op de Bahamas. De jongen leed aan de ziekte van Kawasaki, waarbij toevallen tot het ziektebeeld behoren.

John Travolta is een aanhanger van de Scientologykerk. Door zijn geloofsovertuiging zou de acteur sceptisch tegenover de reguliere geneeskunde staan. Mogelijk was Travolta het daardoor niet direct eens met het vervoeren van zijn zoon naar het ziekenhuis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen