Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Emile Ratelband gaat diep door stof voor homo's

Shownieuws

Emile Ratelband heeft zijn excuses aangeboden aan de homogemeenschap. De positiviteitsgoeroe is dinsdag zelfs lid geworden van homobelangenvereniging COC.

Emile Ratelband heeft zijn nederige excuses aangeboden aan de homogemeenschap. De positiviteitsgoeroe is dinsdag zelfs lid geworden van homobelangenvereniging COC. Ratelband maakte onlangs meerdere hatelijke opmerkingen over homo's, maar neemt die nu allemaal terug. "Het kwam verkeerd uit mijn strot, ik ben ook maar laagopgeleid", verdedigde de Tsjakka-bruller zich.

De positiviteitsgoeroe tekende een wederzijdse verklaring met zeven stellingen waar hij naar eigen zeggen vierkant achter staat. Hierin staat onder meer dat homo's en lesbo's niet abnormaal zijn en dat er niets mis is met homoseksualiteit. Nadat Ratelband hier zijn krabbel onderzette, zag COC niet langer een reden voor een boycot van de goeroe.

Ratelband wil zich actief gaan inzetten als lid van de homobelangenvereniging. Zo zal hij onder meer aanwezig zijn bij voorlichtingsdagen voor middelbare scholieren. De positiviteitsgoeroe was zich er naar eigen zeggen totaal niet van bewust dat zijn rake opmerkingen voor zoveel ophef zouden zorgen. "Ik was naïef en ik ben fout geweest", benadrukt de goeroe nogmaals.

Dat dit een stunt zou zijn om zichzelf weer meer in de kijker te spelen, veegde Ratelband resoluut van tafel. "Dat zou slechte marketing zijn. Dat bevestigt alleen maar wat veel mensen denken: dat ik een foute klootzak zou zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen