Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kate Winslet krijgt fiks bedrag van krant

Shownieuws

Kate Winslet krijgt 25 duizend dollar van de Daily Mail. De rechter kwam tot dit besluit nadat de krant schreef dat de actrice had gelogen over haar dieet.

Kate Winslet krijgt 25 duizend dollar van de Daily Mail. De rechter kwam dinsdag tot dit besluit nadat de Britse krant schreef dat de actrice had gelogen over haar dieet. Winslet stapte in maart naar de rechter na de uitlatingen van de krant.

"Ik was vooral van slag door het feit dat ik beschuldigd werd van liegen over mijn sportregime", zegt Winslet. "Ik voelde de noodzaak om een excuus te eisen om te laten zien dat ik nog steeds dezelfde mening heb over het schoonheidsideaal, inclusief sporten en diëten", citeert de Britse omroep BBC de actrice.

De krant trok een eerdere uitspraak van Winslet in twijfel, waarmee ze duidelijk maakte niet naar de sportschool te gaan wegens tijdgebrek. De actrice zei wel twintig minuten per dag aan Pilates te doen met behulp van een dvd. De bewering dat Winslet hierover zou hebben gelogen noemt haar advocaat 'simpelweg niet waar'.

Winslet vindt naar eigen zeggen juist dat vrouwen moeten worden aangemoedigd om zichzelf te accepteren zoals ze zijn. De 'Titanic'-actrice vond dat de uitlatingen van de Daily Mail zowel haar persoonlijke als professionele reputatie hebben aangetast. De krant publiceerde in september al excuses en gaf aan bereid te zijn de geleden schade te vergoeden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen