Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sinterklaas zingt mee met 'De meezing moevie'

Shownieuws

Sinterklaas gaat zelf ook eens zijn stembanden opwarmen. Sinterklaas gaat naar de bioscoop om zijn filmavontuur op het grote witte doek te zien.

Sinterklaas gaat zelf ook eens zijn stembanden opwarmen. De dag nadat de goedheilig man in het land aankomt, gaat hij samen met zijn trouwe pieten naar de bioscoop om zijn filmavontuur 'Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie' op het grote witte doek te zien.

Het stel gaat zondag 15 november naar bioscoop Camera in Utrecht. In de film legt nieuwslezeres Dieuwertje Blok contact met de stoomboot van Sinterklaas, die al onderweg is naar Nederland, door sinterklaasliedjes te zingen. Het bioscooppubliek moet haar hier wel bij helpen. Ook de zingende stratenmaker, gespeeld door Dries Roelvink, draagt zijn steentje bij.

De film is de eerste bioscoopversie van de televisieserie Het Sinterklaasjournaal. De bekende gezichten uit het televisieprogramma komen in de film ook weer voorbij, zoals Bram van der Vlugt, Erik van Muiswinkel, Peter Lusse en Dicky van den Toorn. De film is een coproductie van Pupkin Film en de NPS. De regie van de film ligt in handen van Rita Horst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen