Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lil Wayne geeft wapenbezit toe

Shownieuws

Lil Wayne heeft donderdag aan de rechter bekend dat hij wapens in zijn bezit had. Er hangt een gevangenisstraf van een jaar boven het hoofd van de rapper.

(Novum/AP) - Rapper Lil Wayne heeft donderdag aan de rechter bekend dat hij een wapen in zijn bezit had. Er hangt een gevangenisstraf van een jaar boven het hoofd van de Grammy-winnaar. Eerder ontkende de rapper het illegale wapenbezit in alle toonaarden.

De politie vond twee jaar geleden in Manhattan een pistool in de tourbus van de kleine rapper. De agenten zouden een wietlucht die uit de bus kwam hebben geroken. Toen zij naar de wagen toe gingen zou de populaire artiest een Louis Vuitton-tas met het wapen erin weggegooid hebben. Aanklagers vertelden dat er kleine hoeveelheden DNA van de 'Lollipop'-rapper gevonden zou zijn op het geladen wapen.

Tegen de 27-jarige rapper loopt ook nog een andere zaak. De artiest werd in 2008 in Arizona in de boeien geslagen. Volgens entertainmentwebsite TMZ heeft de politie Lil Wayne in de tourbus in de kraag gevat met 29 gram marihuana, 29 gram cocaïne, 41 gram ecstasy, verschillende medicijnen en een handwapen. De rapper beweert in deze zaak onschuldig te zijn. In maart 2010 moet hij hiervoor in de rechtzaal verschijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen