Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Proces Travoltazaak moet opnieuw

Shownieuws

Het proces over de afpersingszaak rond de dood van John Travolta's zoon moet opnieuw worden gevoerd. De rechter gaf met tegenzin opdracht tot een nieuw proces.

(Novum/AP) - Het proces van de afpersingszaak rondom de dood van John Travolta's zoon moet opnieuw worden gevoerd. De rechter gaf woensdag met tegenzin opdracht tot een nieuw proces 'in belang van het recht'. Reden van de beslissing is een uitspraak van een politicus.

De politicus van de Bahama's, Picewell Forbes, zei tijdens een bijeenkomst van de Progressive Liberal Party dat de verdachte Pleasant Bridgewater 'een vrije vrouw' was. Een opvallende uitspraak, want de rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak. Bridgewater was tot het begin van dit jaar actief als senator van de partij. In januari trad ze af in verband met de Travoltazaak. Ze zou met een verpleger twintig miljoen euro van Travolta hebben geëist.

Later gaf een afgevaardigde van de partij toe dat die uitspraak nooit gedaan had mogen worden. Ook bood de partij haar excuses aan, maar het kwaad was al geschied. Voor de rechter zat er zat niets anders op dan de hele jury te ontslaan. De nieuwe datum voor het proces is nog niet bekend.

Travolta's 16-jarige zoon overleed op 2 januari aan de gevolgen van een toeval in een vakantiehuis van de familie op de Bahamas. De jongen leed aan de ziekte van Kawasaki, waarbij toevallen tot het ziektebeeld behoren. De ambulancebroeder en de voormalig politica persten de familie Travolta af met een document waarin de acteur zou verklaren niet akkoord te gaan met het ziekenhuisvervoer van zijn hulpbehoevende zoon.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen