Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jochem van Gelder verlaat NCRV na twintig jaar

Shownieuws

Jochem van Gelder stopt bij de NCRV. De presentator nam dit besluit door het onzekere toekomstperspectief bij de omroep, waar hij al twintig jaar werkzaam is.

Jochem van Gelder stopt bij de NCRV. De 46-jarige presentator nam dit besluit omdat zijn toekomstperspectief bij de omroep onzeker is. Van Gelder begon zijn televisiecarrière twintig jaar geleden bij de NCRV.

Het zogenoemde exclusiviteitcontract van Van Gelder wordt in juli volgend jaar omgezet in een contract op projectbasis. Dat betekent dat de NCRV geen garantie kan geven voor programma's in de toekomst, maar ook dat Van Gelder vrij is om ook voor andere omroepen te werken.

"Ik heb na al die jaren geen zin om af te wachten, daar ben ik veel te ambitieus voor. Ik loop over van ideeën en plannen", verklaart de presentator. De NCRV laat weten graag verder te willen met de presentator van het populaire programma Praatjesmakers. Jochem laat weten in ieder geval nog een nieuwe serie Praatjesmakers op te nemen.

In 2005 ontving Van Gelder de Zilveren Televizier-Ster, een televisieprijs voor de beste presentator van het jaar. Van Gelder presenteerde onder meer Willem Wever, Quatro, Buya en Hider In The House voor de NCRV. Naast zijn presentatiewerk houdt hij zich bezig met zingen, schrijven en optreden voor kinderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen