Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Giel gaat naar Uruzgan

Shownieuws

Giel Beelen gaat over twee weken vanuit Uruzgan uitzenden. Vijf dagen lang presenteert hij zijn radioshow Giel! en het programma Uruzgan.fm vanaf Kamp Holland.

Giel Beelen gaat over twee weken live vanuit Uruzgan uitzenden. Van 16 tot en met 20 november presenteert hij zijn radioshow Giel! en het programma Uruzgan.fm vanaf Kamp Holland in Uruzgan. "Ik denk dat ze daar best wat ongein kunnen gebruiken, dus ik zal proberen wat entertainment te brengen."

Beelen doet vijf dagen lang elke ochtend Giel!. In de middag maakt hij het radioprogramma Uruzgan.fm voor de militairen en de achterblijvers. Hij wil zijn eigen versie maken van 'Good morning Vietnam'. In die film presenteerde de hoofdpersoon een populair programma met die titel tijdens de oorlog in Vietnam.

"Voor mij gaat een grote wens in vervulling", vertelde de radiopresentator dinsdagochtend in zijn programma. "Ik wil dit al heel lang en nu gaat het gebeuren. Ik heb mezelf de afgelopen weken te vaak afgevraagd hoe onze mannen er nou precies bij zitten en wat daar gebeurt."

Naast radio maken heeft hij nog een andere missie in het oorlogsgebied. Tijdens zijn verblijf hoopt hij wat op te steken over malaria. De publieke popzender gaat ook dit jaar in de week voor kerst weer geld inzamelen vanuit het Glazen Huis. Dit jaar gaat de opbrengst van de inzameling naar bestrijding van de ziekte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen